starta foretag

Hur startar jag ett företag?

Såhär gör du för att starta ett företag!

Börja med att forma din affärsidé. Vad ska du sälja, hur ska du sälja och nå ut till din målgrupp, och vart ska du sälja? En välformad affärsidé lägger grunden för ditt företag och hur bra det kommer att gå. Bekanta dig med de konkurrenter som finns och hitta deras styrkor och svagheter. Kan du göra det bättre? Vad ska du göra annorlunda för att vara unik på marknaden? Det är nyttigt att ställa alla de här frågorna till dig själv när du formar ditt företag.

Vad kostar det att starta?

Den vanligaste vägen att gå är att man till en början startar en enskild firma. Det kan göras via skatteverket och är kostnadsfritt. Det som kostar pengar är att registrera ett bolagsnamn. Med tiden och när bolaget växer så brukar en vanligtvis göra om bolaget till ett Aktiebolag. Att ha ett aktiebolag har vissa fördelar. Du kan tex ta ut aktieutdelningar och betala mindre skatt.

Kommer du behöva köpa in ett lager med produkter så är det en kostnad du måste räkna med. Förmedlar du endast tjänster så behövs förmodligen inget lager. Behöver du en lokal för att bedriva din verksamhet så är det något du måste se över såklart. Försök att göra en beräkning för vad den totala startkostnaden kommer att bli. Då vet du ganska snart om du behöver långa pengar för att komma igång eller om du inte behöver det.

Är du lämpad att starta ett företag?

Att starta och driva ett företag är generellt väldigt krävande. Det innebär mycket ansvar och kommer förmodligen ta mycket av din tid. Speciellt i början när alla grundstenar skapas och ska falla på plats för att få företaget i rullning.

Är du en kreativ person med mycket vilja och vinnarskalle är du förmodligen helt rätt person att starta ett eget företag. Utvecklas med ditt företag och sätt upp mål för vad du vill uppnå så kommer du att lyckas.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.