Trött på ditt jobb? – Skapa dig ett nytt

Skapa en ny tjänst inom ditt företag

Har du jobbat med samma tjänst under många år och gör samma saker hela tiden är det lätt att tröttna på ditt jobb. De sägs att man ska byta jobb ungefär var 7 år för att inte tröttna ur helt. Någon gång kommer du helt enkelt att få nog. Du blir ineffektiv, du ser inte värdet i att fortsätta, du klarar inte av att sköta dina arbetsuppgifter korrekt helt enkelt.

Det du kan göra är att skapa dig en ny tjänst inom företaget. Vilket värde har du och vad kan du bidra med för att bolaget ska fungera bättre, göra mer vinst och expandera? Har du inget värde för bolaget kan det bli svårt att skapa tjänsten. Är du en av nyckelpersonerna i ett bolag så har du spetskompetens inom ditt område. Kan du ta in en lärling som du lär upp för att ta över din tjänst? Kan du få fler kunder så det behövs mer än en lärling? Då har du precis skapat en tjänst där du som handledare lär upp nya personer i bolaget och ansvarar över att de sköter din tidigare position.

Nyckelpersoner i bolaget

Har ni ett flertal nyckelpersoner i bolaget kan det vara läge att lära upp varandra inom det områdena. Ni skapar en bättre balans och ni blir inte lika beroende av just de personerna. Om en nyckelperson blir sjuk så kan det området bli stillastående vilket oftast inte är optimalt för ett bolag. Har ni flera personer som kan jobb inom flera områden så blir företaget starkare.

Om ert företag kan minska antalet nyckelpersoner eller helt bli av med nyckelpersoner i bolaget så har ni kommit väldigt långt i er utveckling. Är du personen som ska vara ansvarig för att nyckelpersonerna försvinner? Är det din nya tjänst?

Byta jobb?

Ibland kan det vara läge att söka ett nytt jobb om du märker att du ej kan prestera fullt ut. Ibland kanske inte möjligheten att byta jobb finns. Du är kanske ägare eller delägare av bolaget och att bytta jobb då är kanske helt uteslutet. Ditt enda alternativ kanske är att skapa en ny tjänst som passar just dig. Ha i åtanke att det ska gynna företaget och inte endast dig. Hur lyckas med det? Sunt förnuft är en bra start och räkna på vad du kostar bolaget och vad du tror dig kunna öka omsättningen med. Ditt jobb måste ju betala sig det också.

När du bestämt dig för hur du ska göra kan du börja planera för hur det ska gå till. Sätt upp en tidsplan för projektet och följ den.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.