Ekonomi Företag

Har du koll på din ekonomi?

Hur bra koll har du egentligen på ditt företags ekonomi? Är du insatt i vart pengarna tar vägen och vilka marginaler du har? Det är ett par frågor du bör ställa till dig själ om du vill se över företags ekonomi. Du kanske redan har koll på marginalerna på produkterna men hur mycket upp har du efter marknadsföring, mantimmar och liknande? Det är inte helt rätt att säga att man tjänar visst antal kronor på en produkt bara för att du har en viss marginal. En massa kostnader måste också räknas in för att hitta den slutgiltiga marginalen som en produkt eller tjänst har.

Skriv ut månadsrapporter från ditt bokföringssystem och gå igenom månad för månad vilka förändringar som visas. Se över din vinst och dina utgifter, syna noggrant vart pengarna i företaget tar vägen. När du blivit lite mer insatt i ditt företags ekonomi kan du relativt enkelt se vad som lönar sig mest och vad som lönar sig mindre. Kan det vara så att du behöver justera priserna?

Spara pengar på marknadsföring

Ett vanligt misstag som företagare är att du betalar för mycket för marknadsföring. Eniro & hitta är experter på att ta för mycket betalt för sina tjänster. Ett införande som de säger är “värt” 76 000kr är i verkligheten inte värt mer än kanske 3000kr. Börjar du pruta med Eniro eller hitta så kan du pruta över 80% enligt egna erfarenheter. Införandet är då ändå för dyrt. En sådan typ av marknadsföring ger dig knappt någonting för pengarna. Välj istället pålitliga marknadsföringsmetoder där resultaten är mätbara. Ett par sådana exempel är annonsering på sociala medier eller Google annonser. Där får du statistik och kan mäta exakt hur dina användare integrerar med exempelvis din hemsida.

Gör en budget för hur du ska fördela pengarna och på vad inom marknadsföring. Du kan då se på en marknadsföringsmetod på ett annorlunda sätt. Säg att du har 15 000 kr kvar av budgeten och ett radioinförande kostar 15 000kr. Pengarna ska spenderas eftersom det är budgeterat. 15 000kr kan låta dyrt men om du jämför vad du får gentemot ett hitta eller eniro-införande så är det billigt. Via radio når du ut till så många fler än via en telefonkatalog på nätet.

Gratis marknadsföringsmetoder?

Det finns få varianter av gratis marknadsföring. Det är väldigt sällsynt att ett företag ej tar betalt av ett annat företag. Artikelarkiv brukar vara gratis även för företag. Det är ett bra och enkelt sätt att nå ut till nya kunder. Ekonomitrend erbjuder just den tjänsten till företagare. Du syns på vår sida och får länkkraft till din hemsida utan att vi tar betalt. Så vad tjänar vi på det? Vi äger själva ett flertal hemsidor som behöver länkkraft. När vi startar ett artikelarkiv så växer det stadigt under tid och blir en stark hemsida. Länkarna från den här hemsidan blir starkare och starkare vilket gör att våra övriga sidor får mer länkkraft.

Kom igång idag och börja marknadsföra dig gratis.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.