Vad är ett blybatteri?

Ett blybatteri är som oftast också kallat bilbatteri då detta stora batteriet gynnar bilen. Bilar är dock i behov av en viss spänning, och för att nå denne använder man ofta flera olika galvaniserade celler. 6 celler kan exempelvis vara seriekopplade i de bilbatterierna med en spänning på 12 volt. Därav finns det blybatterier med 6 volt och med 12 volt. Blybatterier fungerar givetvis inte bara till bilar men till motorcyklar, båtar och andra fordon. Är du osäker på vilken typ av blybatteri ditt fordon ska ha och från vilket märke, kan du alltid kontakta Batterionline. Batterionline är experter på batterier, inklusive blybatterier och kan garantera dig att du får det rätta batteriet hem.

 

För att ett blybatteri ska hållas igång krävs det att man ibland fyller på med vatten. Skälet till detta är att vattnet efter ett tag avdunstar och batteriet kan då bränna samman eller sluta fungera. När det väl är dags att fylla på vatten ska man tänkta på att vanligt vatten från kranen inte är en god idé då det finns klor och dylikt i det här vattnet. Istället är det möjligt att inhandla batterivatten om man inte har satsat på en typ av blybatteri med gel istället för vatten.

 

Blybatteriets livslängd beror på hur väl man tar hand om batteriet och hur fulladdat det är eller inte. Oavsett hur duktig man är på att ta hand om sitt blybatteri så behöver det förr eller senare att behöva bytas ut och ersättas med ett nytt. Vill man att batteriet ska hålla längre bör man undvika att hålla lampor och radio igång när man inte kör då detta kan försämra batteriets livslängd. Om man väljer att ha ett blybatteri i reserv hemma, rekommenderas det att det man förvarar det torrt och inte för varmt. Blybatteriet ska därtill sitta upp och inte ligga ner då det kan börja läcka på grund av den vätska blybatteriet innehåller. Har man flera batterier i reserv ska dessa helst förvaras separat då de annars kan ta skada och kvalitén kan försämras. Ett blybatteri ska helst inte förvaras i mer än 15 månader då batteriets laddning kan försämras. Därtill rekommenderas det att göra en spänningskontroll innan man använder batteriet i sitt fordon.

 

Har man behov för att ersätta ett gammalt batteri kan man enkelt hitta ett online. Självklart finns det många olika att välja mellan och det rekommenderas att man tar hjälp av en mekaniker om man är osäker.

Batterionline tillhandahåller över 14.000 olika typer av kvalitativa batterier och reservdelar. Företaget är etablerat både i Sverige, Danmark och Norge lägger fokus på att erbjuda batterier från alla kända varumärken till en bra kvalité och till marknadens billigast priser.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.