Guide till en bra artikel som syns i sökmotorerna

Vad artikeln bör innehålla

 • Skriv en intressant artikel som har ett värde

  En bra artikel ska vara intressant för läsaren som väcker intresset för ditt företag eller en produkt. Berätta varför läsaren ska välja din produkt och förklara hur den fungerar och vad som gör att just den är så bra. Guider till hur man installerar, monterar, ställer in, utövar etc är ett exempel på en bra skriven artikel som ger läsaren en anledning att läsa klart.

 • Länka till din artikel

  För att din artikel ska hittas lätt och synas bättre på Google så bör du länka till artikeln via sociala medier, forum och bloggar för att nå ut till så många som möjligt. Ju fler länkar din artikel får ju fler läsare kommer till artikeln som i sin tur innebär besökare till din hemsida.

 • Optimera din artikel rätt

  En artikel bör innehålla minst 500 ord för att indexeras ordentligt av sökmotorerna. En för kort artikel kan utelämnas av tex Googles sökrobot och sidan syns därför inte på Google.

  Tips för att få din artikel indexerad:

  • En artikel bör ha en H1 rubrik.
  • Artikeln bör innehålla minst 500 ord.
  • En bild med alt tag ska finnas med i artikeln.
  • En länk till din hemsida med rätt sökord.
  • Sökordet ska finnas med i texten och ha fetstil eller kursiv stil

  Har din artikel det som står ovan kommer den inte ha några problem att bli indexerad av sökmotorerna och den kommer att synas för många, många fler läsare.

Bildguide för att optimera din artikel

Hur lägger jag till H1 tag?

Sätta en h1 tag på en rubrik

När du skriver din artikel hos oss kan du välja mellan att skriva i den “Viseulla” redigeraren eller “Text” redigeraren. Väljer du textredigeraren så har du möjlighet att lägga till html koder i din text. Såhär ser en html kodad h1 tag ut:
h1 tag

Hur sätter jag alt tag?

Bild med alt tag

För att lägga till en alt tag kan du använda textredigeraren eller skriva in alt taggen direkt när du laddar upp bilden.

Metod 1:

alt1

Metod 2:
alt3

Hur ska jag länka?

Länka till din hemsida

Du kan länka till din hemsida i artikeltexten. Vill du att din hemsida rankar högre på en specifik produkt till en specifik sida så kan länken se ut såhär:
länkning

Hur sätter jag fet eller kursiv stil?

Sökordet i fet eller kursiv stil

Markera sökordet och klicka på “B” för att få fetstilt text på ditt sökord.
fetstilt

Följer du tipsen här ovan så kommer du lyckas bättre med din marknadsföring.