Ekonomi Företag

Har du koll på din ekonomi?

Hur bra koll har du egentligen på ditt företags ekonomi? Är du insatt i vart pengarna tar vägen och vilka marginaler du har? Det är ett par frågor du bör ställa till dig själ om du vill se över företags ekonomi. Du kanske redan har koll på marginalerna på produkterna men hur mycket upp har du efter marknadsföring, mantimmar och liknande? Det är inte helt rätt att säga att man tjänar visst antal kronor på en produkt bara för att du har en viss marginal. En massa kostnader måste också räknas in för att hitta den slutgiltiga marginalen som en produkt eller tjänst har.

Skriv ut månadsrapporter från ditt bokföringssystem och gå igenom månad för månad vilka förändringar som visas. Se över din vinst och dina utgifter, syna noggrant vart pengarna i företaget tar vägen. När du blivit lite mer insatt i ditt företags ekonomi kan du relativt enkelt se vad som lönar sig mest och vad som lönar sig mindre. Kan det vara så att du behöver justera priserna?

Spara pengar på marknadsföring

Ett vanligt misstag som företagare är att du betalar för mycket för marknadsföring. Eniro & hitta är experter på att ta för mycket betalt för sina tjänster. Ett införande som de säger är “värt” 76 000kr är i verkligheten inte värt mer än kanske 3000kr. Börjar du pruta med Eniro eller hitta så kan du pruta över 80% enligt egna erfarenheter. Införandet är då ändå för dyrt. En sådan typ av marknadsföring ger dig knappt någonting för pengarna. Välj istället pålitliga marknadsföringsmetoder där resultaten är mätbara. Ett par sådana exempel är annonsering på sociala medier eller Google annonser. Där får du statistik och kan mäta exakt hur dina användare integrerar med exempelvis din hemsida.

Gör en budget för hur du ska fördela pengarna och på vad inom marknadsföring. Du kan då se på en marknadsföringsmetod på ett annorlunda sätt. Säg att du har 15 000 kr kvar av budgeten och ett radioinförande kostar 15 000kr. Pengarna ska spenderas eftersom det är budgeterat. 15 000kr kan låta dyrt men om du jämför vad du får gentemot ett hitta eller eniro-införande så är det billigt. Via radio når du ut till så många fler än via en telefonkatalog på nätet.

Gratis marknadsföringsmetoder?

Det finns få varianter av gratis marknadsföring. Det är väldigt sällsynt att ett företag ej tar betalt av ett annat företag. Artikelarkiv brukar vara gratis även för företag. Det är ett bra och enkelt sätt att nå ut till nya kunder. Ekonomitrend erbjuder just den tjänsten till företagare. Du syns på vår sida och får länkkraft till din hemsida utan att vi tar betalt. Så vad tjänar vi på det? Vi äger själva ett flertal hemsidor som behöver länkkraft. När vi startar ett artikelarkiv så växer det stadigt under tid och blir en stark hemsida. Länkarna från den här hemsidan blir starkare och starkare vilket gör att våra övriga sidor får mer länkkraft.

Kom igång idag och börja marknadsföra dig gratis.

Ekonomitrend

Skriv artiklar om ekonomi & ekonomitjänster

Det är dags att komma igång med din nya marknadsföringskanal som når direkt ut till kunderna. På Ekonomitrend.se kan du skriva artiklar om dig, ditt företag, allmänt om ekonomi eller dina tjänster. Du når ut till nya kunder genom att använda vår tjänst. Ekonomitrend är en välutvecklad hemsida som är specifikt spjutspetsinriktad för att synas högt i sökresultatet hos sökmotorerna. Det gör att dina artiklar får ett högt antal läsare och drar till sig förväntad uppmärksamhet. I ett stilrent utförande syns dina artiklar prydligt på hemsidan. Med rätt fonter och storlek behåller vi intresset för att läsa hela artikeln och förhoppningsvis lockar en kund till din verksamhet.

Din artikel skapar ett värde & Länkkraft

Genom att skriva artiklar som har ett värde för läsaren kan du skapa ett intresse för din tjänst eller dina produkter. En artikel bör skrivas så att läsaren får ut något av din artikel. Ett vanligt exempel är att skriva en guide som läsaren kan lära sig något av och sedan länka till din hemsida för länkkraft. Det skapar ett förtroende för din verksamhet och det du skriver om. Läsaren får uppfattningen om att du vet vad du pratar om. En sådan läsare har större chans att konvertera till en kund.

Genom att hålla hög kvalitet på våra artiklar så blir vår sida starkare, vilket i sin tur genererar mer länkkraft till din hemsida. Vi har ett stort antal sidor som genererar länkkraft till ekonomitrend redan och ger den en bra skjuts upp i sökresultatet. För att göra oss starkare kan ni gärna länka till vår sida via er hemsida.

Komma igång?

En enkel och snabb registrering gör du direkt här på sidan. Det är helt kostnadsfritt att registrera sig och skriva/publicera artiklar. Vill du få tillgång till våra premiumtjänster så har du det alternativet. När registreringen är gjord är det bara att börja publicera dina artiklar. Håll dig inom våra villkor för hur din artikel ska publiceras så kommer din nya artikel att visas på startsidan inom kort.

Behöver du hjälp med något så är du välkommen att kontakta oss.

Johansson & Winge AB / JW-IT har förvärvat Citiboard.se

Johansson & Winge AB / JW-IT har förvärvat Blocketutmanaren Citiboard

Johansson och Winge AB förvärvar Citiboard.se och med detta förvärv stärker vi våran 171 lokala köp och säljmarknader med en rikstäckande köp och säljsida Citiboard.se. Genom att förvärva Blocket-utmanaren Citiboard växer vi ytterligare inom gratis köp och sälj i Sverige. Johansson & Winge AB Äger och driver idag 171 lokala köp och säljmarknader som exempel Halmstadtorget.se, Uddevallatorget.se, Ljungbytorget.se m.m. Vi erbjuder lokala marknadsplatser för företag och privatpersoner där man kan sälja eller köpa nytt & begagnat lokalt, enkelt och kostnadsfritt. Läs mer om Johansson & Winge AB på www.jw-it.se

 

Citiboard.se är Sveriges snabbaste växande nätloppis!

Citiboard är starka i större städer där våra lokala torg är mindre starka så vi ser det som ett väldigt bra komplement. Citiboard.se ska kopplas ihop med dom lokala torgen och med förvärvet så ökar vi vår trafik till 2 miljoner användare i månaden. Citiboard är den enda som tagit marknadsplatsen i Sverige. Sedan starten under 2013 har vi tagit marknadsandelar ifrån flera köp & sälj marknader bl.a. Blocket.

Läs mer om Citiboard AB – www.citiboardab.se

 

 


JOHANSSON & WINGE AB har köpt Citiboards alla tillgångar!

Bolaget Citiboard har de senaste åren tagit in kapital, bland annat från Lendogrundaren Thomas Hjelm som också sitter i styrelsen. Pengarna har använts till bl.a. marknadsföring i TV och har på detta vis byggt upp citiboard.se. Johansson & Winge AB köpte 2018 alla Citiboards tillgångar men vill inte avslöja för hur mycket. Johansson & Winge kommer nu bygga upp flera försäljningskontor för citiboard. Johansson & Winges kommer under våren 2019 lansera en ny plattform för citiboard och dom lokala torgen. Med den nya plattformen kommer sidorna prata med varandra samt lägga till och förbättra flera olika funktioner.

OM JOHANSSON OCH WINGE AB

Johansson & Winge AB är ett medieföretag med säte i Halmstad, som är marknadsledande på den
lokala köp och sälj marknaden i Sverige. Under våra 13 år i branschen har vi jobbat med att på ett effektivt sätt
tillhandahålla lokal köp och sälj marknadsplatser på internet. Alla våra tjänster är helt kostnadsfria för privatpersoner och användarvänliga. Vi värnar om att bibehålla köpkraften lokalt hos de lokala företagen genom att erbjuda företag att annonsera lokalt på sin ort. Förutom annonsering erbjuder vi enkla, snygga och funktionella hemsidor åt företag som kanske inte har haft tid eller intresset av att själva skapa en hemsida. Johansson och Winge AB / JW-IT  äger även en del av företaget Webbolo.se som bygger och utvecklar hemsidor.

 

Johansson & Winge / JW-IT har förvärvat Citiboard.se köp och sälj gratis.

Johansson & Winge / JW-IT

 

Johansson & Winge AB / JW-IT är ett medieföretag med säte i Halmstad, som är marknadsledande på den lokala köp och sälj marknaden i Sverige. Under våra 13 år i branschen har vi jobbat med att på ett effektivt sätt tillhandahålla lokal marknadsplatser på internet. Privatpersoner kan lägga ut kostnadsfritt om det är att man har något man vill köpa eller sälja. Vi värnar om att bibehålla köpkraften lokalt hos de lokala företagen

Spara på rätt ställen

De flesta känner till värdet av att ge ett positivt första intryck. Ofta är de signaler ett företag utstrålar lika viktiga som deras produkt, när det gäller att få kunder och investerare med sig. Därför är det inget konstigt i att många företag har dyra designermöbler i sin lobby och mötesrum, och hänger originalkonst på väggarna. Man önskar att utstråla succés, god smak och att man bryr sig om detaljer likaväl som helheten. När man startar upp ett kontor i en nyetablerad firma, kan det ibland vara svårt att hitta balansen. Man vill ju helst använda så många som möjligt av de pengar man har där de gör mest nytta.

Att spara på arbetsmiljö istället

Tyvärr är det inte helt ovanligt att man väljer att snåla på sin personals arbetsmiljö, istället för på förstahandsintrycket. Men att se till att medarbetarna har ergonomiska kontorsmöbler, att kaffet är gott och att inomhusmiljön håller god standard kan ofta vara den bästa investeringen man kan göra. Detta även som nystartad. Medarbetare som känner sig värdefulla trivs som regel bättre, och medarbetare som trivs genererar en bättre arbetsinsats och därmed mera pengar.

Välj inte kopior – finn billig kvalitet istället

Tillbaka till förstahandintrycket. När jag skriver att man hellre bör spara där än på sina egna medarbetare, så betyder det inte, att det inte är ett oerhört viktigt område. Man kan få sin lobby att se dyr ut, med den utstrålning av framgång som det kan medföra, om det görs riktigt. Ett sätt är att välja kopior på designmöbler, istället för original. Detta är dock ofta riskabelt, för om kunden till exempel sätter sig fåtöljen, som liknar en välkänd kvalitetsfåtölj – så är risken stor att vidkommande upptäcker att det är en billig kopia, vilket gör att det positiva intrycket ödeläggs. Då är det bättra att ha färre möbler, och eller att ha andra mindre kända möbler – som dock har en fin kvalitet till färre pengar.

Billig kvalitetskonst på väggarna

Originaloljemålningar på väggarna har använts för att utstråla smak och välstånd i firmalobbyer och kontor sedan urminnes tider. Om man önskar att utstråla ungdomlighet och att man är modern, är modern originalkonst som oljemålningar en fin idé. Det är dock ett område som kan kosta en större bunt pengar som kunde användas till andra viktiga saker. Men om man gör lite research, så kan man exempelvis finna gallerier såsom galleri Mynewart. Mynewart erbjuder moderna originaloljemålningar av god kvalitet, till priser som även privata medelsvenssons har råd till. Du kan se exempel på deras tavlor via länken. Här kan man alltså uppnå det riktiga signalvärde, utan att lägga för stor del av sin budget på förstahandsintrycket.

Mynewart kan hjälpa dig att få kvalitetskonst på väggarna, och därmed hjälpa dig med ett gott förstahandsintryck.

Vad är ett blybatteri?

Ett blybatteri är som oftast också kallat bilbatteri då detta stora batteriet gynnar bilen. Bilar är dock i behov av en viss spänning, och för att nå denne använder man ofta flera olika galvaniserade celler. 6 celler kan exempelvis vara seriekopplade i de bilbatterierna med en spänning på 12 volt. Därav finns det blybatterier med 6 volt och med 12 volt. Blybatterier fungerar givetvis inte bara till bilar men till motorcyklar, båtar och andra fordon. Är du osäker på vilken typ av blybatteri ditt fordon ska ha och från vilket märke, kan du alltid kontakta Batterionline. Batterionline är experter på batterier, inklusive blybatterier och kan garantera dig att du får det rätta batteriet hem.

 

För att ett blybatteri ska hållas igång krävs det att man ibland fyller på med vatten. Skälet till detta är att vattnet efter ett tag avdunstar och batteriet kan då bränna samman eller sluta fungera. När det väl är dags att fylla på vatten ska man tänkta på att vanligt vatten från kranen inte är en god idé då det finns klor och dylikt i det här vattnet. Istället är det möjligt att inhandla batterivatten om man inte har satsat på en typ av blybatteri med gel istället för vatten.

 

Blybatteriets livslängd beror på hur väl man tar hand om batteriet och hur fulladdat det är eller inte. Oavsett hur duktig man är på att ta hand om sitt blybatteri så behöver det förr eller senare att behöva bytas ut och ersättas med ett nytt. Vill man att batteriet ska hålla längre bör man undvika att hålla lampor och radio igång när man inte kör då detta kan försämra batteriets livslängd. Om man väljer att ha ett blybatteri i reserv hemma, rekommenderas det att det man förvarar det torrt och inte för varmt. Blybatteriet ska därtill sitta upp och inte ligga ner då det kan börja läcka på grund av den vätska blybatteriet innehåller. Har man flera batterier i reserv ska dessa helst förvaras separat då de annars kan ta skada och kvalitén kan försämras. Ett blybatteri ska helst inte förvaras i mer än 15 månader då batteriets laddning kan försämras. Därtill rekommenderas det att göra en spänningskontroll innan man använder batteriet i sitt fordon.

 

Har man behov för att ersätta ett gammalt batteri kan man enkelt hitta ett online. Självklart finns det många olika att välja mellan och det rekommenderas att man tar hjälp av en mekaniker om man är osäker.

Batterionline tillhandahåller över 14.000 olika typer av kvalitativa batterier och reservdelar. Företaget är etablerat både i Sverige, Danmark och Norge lägger fokus på att erbjuda batterier från alla kända varumärken till en bra kvalité och till marknadens billigast priser.

Spara pengar genom att välja rätt kylskåp

Vitvaror kanske man inte tänker på som en ström- eller pengabesparing men faktum är att det finns massor att hämta. Kyl och frys är några av de få elektriska sakerna hemma hos oss som är på dygnet runt, alla dagar om året. Som du förstår behöver de också ström för att kunna vara på, och där finns massor att hämta.

 1. Energimärkningen

Energimärkningen på dina vitvaror spelar en stor roll när det kommer till hur mycket ström de faktiskt använder. Energiklasserna löper från G till A+++ där A+++ är den bästa möjliga energiklassen. Genom att välja ett kylskåp med en A-märkning kan du spara många tusenlappar om året. Dessutom är det även det bästa alternativet för miljön. Så på så sätt slår du helt enkelt två flugor i en smäll!

 1. Rätt storlek

  Ja, storleken har faktiskt en betydelse här! Har du ett för stort kylskåp säger det lite sig självt att du då använder onödigt mycket ström för att kyla ner ett stort utrymme som bara innehåller några få matvaror. Det är stor skillnad på om man är en stor familj som fyller ett side-by-side kylskåp eller om man bor i ett singelhushåll och då kan nöjas med betydligt mindre kapacitet. Men om du har ett för litet kylskåp kommer det också att kosta onödiga pengar på elräkningen. Ett kylskåp som är överfullt tvingas nämligen att hela tiden jobba på extra kapacitet för att lyckas kyla ner de allt för många matvarorna kylskåpet har fyllts med.

 2. Placering av matvaror

  Ett annat sätt att spara pengar är att minska matsvinnet. Vi svenskar kastar över 938 000 ton mat per år vilket kan översättas till många, många miljoner kronor. Alltså finns det även här pengar att hämta och inte minst belastar det miljön något enormt. Var ska man då placera matvaror för att de inte ska bli dåliga? Först och främst, tänk på att ju fler gånger du öppnar dörren, ju mer värme kommer in i kylskåpet. Försök därför att öppna dörren så få gånger som möjligt. Kylskåpsdörren är dessutom där temperaturen är som mest ojämn och du bör inte placera exempelvis mjölk, yoghurt eller andra känsliga matvaror där. Exempel på matvaror som kan vara bra att placera där är marmelad, vin, ketchup och andra konserverade matvaror som inte är så känsliga för temperaturskillnader. På de översta hyllorna bör ost och smör placeras eftersom att de inte trivs på allt för kalla hyllor. Mittenhyllorna är kallast och där bör frukt och grönt placeras och faktiskt inte i bottenlådorna där de flesta har dessa idag. I vissa kylskåp finns det en Zero zone eller en extra kall låda där det är perfekt att ha fisk, kött och grönsaker som är extra känsliga.

 

Hos Tretti.se kan du beställa ditt nya kylskåp helt utan fraktkostnad. Dessutom kan du få hjälp av deras experter för att kunna hitta rätt kylskåp för just dig och ditt hushåll. Din gamla kyl kan de bortskaffa på ett miljövänligt sätt så att du slipper tänka på det. Det kan vara ganska klurigt att frakta en hel kyl till återvinningen.

Tretti.se - Hitta dina vitvaror på nätet
Ljudboks accecoarer

Fortsätt Utbilda dig med Ljudböcker

När det kommer till företagande och att faktiskt driva ett bolag så krävs det en hel del kunskap. Det krävs kunskap runt hur man ska gå tillväga för att starta det, men än viktigare så behöver man vet hur man ska marknadsföra, ta han om personal, skapa content m.m.

All den kunskapen kan vara svår att lära sig, och det blir snabbt dyrt om du ska anställa. Både konsulter och fast anställa är inte billigt, och hur kan du veta att de gör ett bra jobb? Du har ju inga kunskaper inom alla de områdena, du är ju bara fokuserad på vad det är ditt företag gör.

Vad kan man göra för att snabbt och smidigt skapa sig en förståelse, och en grundkunskap inom alla dessa olika områdena? Det finns mer än en lösning,

 • Börja plugga på skola.
 • Titta på Youtube.
 • Testa dig fram och se vad som händer.
 • Lyssna på experter och deras ljudböcker.

Det du ska göra är att välja den som passar dig och din situation bäst, men det finns en rad olika för och nackdelar med de olik alternativen.

Om du väljer att börja plugga så kommer du att få en gedigen utbildning, och du kommer att ha ett certifikat på att du lärt dig det ämnet. Men du kommer inte att hinna med att jobba samtidigt, så företaget och din lön kommer att ligga på is till du börjar jobba igen.

Du kan kolla på en av de 100 000-tals videos som finns på YouTube, och här finns det mycket kunskap men även mycket skräp. Det svåra är att hitta det som faktiskt är bra, det svåra är att veta om personen som pratar faktiskt är bra på det han pratar om. För vem som helst kan rent tekniskt sätt spela in en video och lägga upp den på YouTube.

Du skulle kunna testa dig fram, lära på jobbet helt enkelt. Du kommer antagligen göra en del misstag, och du kommer med stor sannolikhet inte lyckas på första försöket. Att just lyckas är ju det du vill göra med ditt företag, och att kontinuerligt göra misstag kommer inte bara göra dig frustrerad men även kosta bolaget.

Det alternativet som jag föreslår är att du börjar lyssna på ljudböcker. Det är enkelt att göra när du kör, och för att faktiskt få en bok publicerad så måste personen vara riktigt duktig inom sitt område. Det krävs en hög kunskapsnivå för att man ska kunna skriva en bok inom ett specifikt område, och för att en publicist ska vara med och ta fram boken så måste det finnas en målgrupp för den. I och med att ljudböcker at blivit så populärt har utbudet stigit drastiskt, och idag kan du nästan hitta en ljudbok inom vilket område som helst. En annan del som är bra är att du kan testa ljudböcker helt gratis för att se om det är något för dig, vi har jämfört de olika ljudbokstjänsterna i Sverige så att du kan välja det som är bäst för dig.

Precis som inom ditt yrke så väljer folk enbart det bästa, och det borde du med. Det finnas ett gammal ordspråk “Kunskap är makt” och det stämmer fortfarande in. De mer du vet, det bättre kommer ditt företag att gå.

Ljudboks accecoarer

 

Lyssnaljudbok jämför de olika ljudbokstjänsterna i Sverige för att hjälpa konsumenter att hitta den tjänsten som passar dig bäst.

Spara pengar på lägre förbrukning

När man ska köpa nya vitvaror med det bästa värdet så finns det ett par saker att tänka på. Det är inte bara att köpa den billigaste torktumlaren på marknaden och inbilla sig att man har gjort ett bra val. Det gäller att mäta tre olika punkter emot varandra för att kunna lista ut vilken som faktiskt är billigast i längden, eftersom en bra vitvara av hög kvalitet ska hålla i många år framöver.

Därmed måste man jämföra och beräkna följande punkter för att få det sanna värdet av produkten:

 • Förbrukning
 • Hållbarhet
 • Inköpspris

Detta med en formel i stil med kostnaden för årsförbrukning * livslängd / inköpspris. Så låt oss titta närmare på de tre aspekterna för att få en bättre bild av värdet.

Förbrukning

Här talar vi främst om energiförbrukning och vattenförbrukning för vitvarorna, men det gäller även saker som mängden disk- eller tvättmedel, rengöringsmedel och dammsugarpåsar. En dammsugare med dammbehållare har en lägre kostnad i längden just eftersom man slipper köpa nya dammsugarpåsar hela tiden.

För att ta reda på energiförbrukningen för en viss produkt är det bara att slänga ett öga på energiklassen, som brukar gå från det sämsta betyget G till det bästa betyget A+++. Ju bättre energiklass, desto lägre är energiförbrukning och således även din elräkning. Energiklassen anges för i princip alla vitvaror och hushållsapparater, från kylskåp till dammsugare.

I sällsynta fall, till exempel med de bästa tvättmaskinerna på marknaden, så kan energiklassen vara ännu bättre, t.ex. A+++ -30%, vilket alltså innebär att energiförbrukningen är 30% lägre än andra modeller i klass A+++. Om du tror att energiförbrukningen inte gör någon skillnad så ska du veta att den kan vara dubbelt så hög i klass B som i klass A++ och över 10 år gör det stor skillnad!

Vattenförbrukningen finns det inga klasser för, men det ska stå angivet i produktbeskrivningen eller produktspecifikationen för aktuella produkter. Det handlar alltså om vitvaror som är anslutna till en vattenkälla, så som tvättmaskiner och diskmaskiner. Jämför olika disk- och tvättmaskiner för att lista ut vad en bra nivå är.

Toaletter har ingen specificerad vattenförbrukning, eftersom det helt och hållet beror på hur ofta du spolar, så istället anges hur många liter som förbrukas per spolning. Vissa moderna toalettstolar har justerbar spolningsmängd. Många diskmaskiner kan minska disktiden i utbyte mot högre förbrukning, men alltså även öka tiden för en lägre förbrukning.

Gällande förbrukningen av tvättmedel, diskmedel och så vidare så kan den nödvändiga mängden bero på hur hårt vattnet är där du bor (det vill säga, hur mycket kalcium och andra mineraler som finns i vattnet), samt hur smutsig tvätten eller disken är. Undersökningar har visat att över hälften av oss använder för mycket, så du får experimentera dig fram. Det sparar pengar i längden, men det skönaste är att slippa få slut så snabbt.

Hållbarhet

Produktens livslängd påverkar totalkostnaden rejält. Tänk själv om du bestämmer dig för att köpa en torktumlare för 4000 kr, men som helt slutar fungera efter 6 år, i jämförelse med att köpa en torktumlare för 8000 kr, men som håller i 12 år. Om du lägger till kostnaderna för installation, transport, reparationer och underhåll så kommer den dyrare modellen att vara billigare i längden än om du köper en ny utgåva av den billigare modellen efter 6 år, trots att inköpspriset totalt blir detsamma.

Därför gäller det att välja produkter av högsta kvalitet och det betyder inte alltid den produkt som har utsetts till “bäst i test”, eftersom ett test inte varar i flera år. Det är dock en bra indikator för att produkten gör ett bra jobb, så om den är av ett märke som dessutom har ett gott rykte inom hållbarhet och livslängd så är det ett utmärkt val.

Exakt vad som avgör livslängden för vitvaror beror naturligtvis på vilken typ av produkt det är, men en faktor är motorn. Utöver sådant som är relativt lätt att fixa, t.ex. brustna packningar, stopp i slangar eller kalkavlagringar, så är det oftast motorn som går sönder. Välj en borstlös motor där det är möjligt, eftersom den inte har borstar av kol, vilket är den del som slits ut snabbast.

Spara pengar = Skona miljön

Det bästa med att köpa en produkt som har ett riktigt bra värde är mångfaldigt. Dels får man ett bra resultat, dels sparar man pengar i längden och dels så slipper man dyra reparationer, underhåll, reservdelar, med mer. Därtill så skonar man miljön, eftersom det tillverkas och transporteras färre upplagor om alla behåller sina vitvaror i flera år.

En lägre vatten- och elförbrukning gynnar också miljön, i form av mindre slöseri och lägre koldioxidutsläpp. Vill du slå ett slag för miljön så börjar du i hemmet, med produkterna du köper, apparaterna du använder och dina vanor. Välj alltid de mest effektiva vitvarorna och undvik att slösa på energi, vatten och medel!

Den som spar, han har.

Samla dina små lån och krediter och få ner dina månadskostnader.

Samla dina små lån och krediter och få ner dina månadskostnader. 

Har du många små lån och krediter till flera olika borgenärer? Att ha flera olika smålån kan bli väldigt dyrt. Smslån och snabblån blir mer och mer populärt och fler svenskar tar denna typ av lån. Många blir lockade av så kallade gratislån och räntefria lån. Var dock försiktig då dessa lån kan bli väldigt dyra om du blir tvungen att flytta på förfallodagen. Vissa smslån kan ha flera hundra procents ränta och det kan bli en väldigt dyr historia för dig om du får svårigheter att betala tillbaka pengarna enligt avtalet. Läs alltid igenom villkoren noga innan du tar ett lån, speciellt då det handlar om mikrokrediter.

Om du har hamnat i fällan med att ta en massa onödiga krediter och nu sitter med en hög av månadsbetalningar och aviseringsavgifter till flera olika långivare kanske det är dags att samla dina lån, lösa in lånen, kreditkorten och avbetalningar i ett lite större blancolån. Om du låter en bank som ger blancolån lösa in dina små krediter kan du i vissa fall spara tusenlappar varje månad.

Samla lån

Samla lån – Baka ihop dina små lån och krediter i ett mer fördelaktigt privatlån utan säkerhet, även kallat blancolån. Det finns exempel på Samla dina små lån och krediter och få ner dina månadskostnaderpersoner som tagit upp till 10st smslån, har kreditkort samt en massa avbetalningar. Oförsiktighet kan leda till att situationen blir ohållbar. Privatpersoner har möjlighet, ifall situationen har spårat ut och de inte har pengar över till annat, att samla ihop sina lån och sedan lösa in dem. Det finns flera exempel på detta och dessa personer har kunnat minska sina månadskostnader med flera tusen kronor i månaden bara på avgifterna.

Om du följer länken under rubriken kan du läsa mer om hur du går tillväga för att börja få kontroll över din vardagsekonomi igen.

Samla lån och krediter

Samla lån och krediter och ta även med dina kreditkort och avbetalningar. Kontakta en bank som kan lösa in alla dina avbetalningar. Varför betala till en mängd olika långivare när du istället kan få hem en faktura? På så vis får du en bättre översikt över dina utgifter och därmed en bättre kontroll över din ekonomi.

Om du vill samla lån i ett privatlån istället så kommer du få ner kostnaderna varje månad. Ett privatlån kräver inte att du lägger någon egendom i pant utan dessa tas utan säkerhet. Den enda säkerheten är din inkomst och återbetalningsförmåga. Du behöver ha en god inkomst och du får inte ha några skulder hos Kronofogden om du ska kunna samla lån på ett bra sätt. Vissa aktörer beviljar dock lån med betalningsanmärkningar.

Samla lån trots många förfrågningar

Samla lån trots många förfrågningar hos en långivare som inte bryr sig om hur många UC förfrågningar som gjorts mot dig den senaste tiden. Ibland ger vanliga banker avslag då någon tagit många små lån, detta kan vara en indikation på att en persons konsumtion har skenat iväg bortom dennes kontroll. Det finns dock långivare som inte hänger upp sig på hur många kreditupplysningar som gjorts den senaste tiden. Använd en sådan aktör om du vet att du har många förfrågningar under den senaste tiden.

Så återta kontrollen över din ekonomi nu genom att följa länken under rubriken “Samla lån” och få råd och tips om hur du går till väga samt en lista över långivare som kan hjälpa dig att komma igång. Lycka till!

Snabbpengar hjälper dig att hitta privatlån så att du ges möjlighet att samla lån och på så sätt få mer pengar över till annat.

5 tips när du ska välja elbolag för ditt företag

Elmarknaden är en djungel med en mängd olika elbolag, elavtal och olika typer av paketering så det är inte helt enkelt att jämföra olika elbolag och elavtal med varandra. Nedan följer i alla fall 5 tips på vägen som kanske gör det lite enklare för dig.

 1. Har du ett avtal sedan tidigare så börja med att kolla igenom detta. Hur lång bindningstid har du kvar? Har du ingen bindningstid så kanske du har uppsägningstid istället, kolla då hur lång denna är. Vill man avbryta ett avtal med bindningstid kvar så kan man oftast göra det men man kan då bli debiterad en straffavgift.
 2. Fundera över vad du vill ha för typ av el. Tänker du på miljön och kan tänka dig att betala något mer (oftast) så bör du välja förnyelsebar energi: vattenkraft, solkraft eller vindkraft. De flesta elleverantörer kan i dagsläget erbjuda dig detta.
 3. Är du ute efter billig el så är rörligt pris oftast det ekonomiskt bästa i längden. Är du en trygghetsnarkoman så kanske det dock känns viktigt att ha ett relativt jämnt pris över året och då bör du välja fast-pris. De flesta elleverantörer har även någon avtalsform där man kombinerar rörligt och fast. T.ex. att man har fast pris över vintern och rörligt på sommaren.
 4. Ta hjälp av prisjämförelsesidor som t.ex. Elskling eller Compricer för att säkerställa så du inte betalar för mycket. Oftast finns här de mest aktuella och bästa erbjudandena från elbolagen.
 5. När du har några favoriter kvar att välja bland så prova att ringa in till kundservice för att se vad du får för känsla. Verkar kundsupporten bra, hur är svarstiderna? Detta är viktiga faktorer att ta i beaktning, helst om något skulle strula någon gång. Kanske kan du denna vägen även få ett ännu bättre erbjudande direkt från elbolaget.
 6. En del elbolag som t.ex. God el och Göta energi har elavtal där en del av vinster går till välgörande ändamål vilket ju givetvis kan vara bra att stödja. Elavtal måste man ju ha och kan man samtidigt bidra till en bättre värld så varför inte.
Göta Energi är ett elbolag med fokus på kundservice, kreativa erbjudanden och konkurrenskraftiga elpriser. Vi jobbar för förnyelsebar energi och har flera tilläggsprodukter där du som kund ges möjlighet att välja, solkraft, vattenkraft eller vindkraft. I vår produkt Rent vatten så får du din el enbart från vattenkraft samtidigt som du stödjer WaterAid i deras kamp för att alla ska ha tillgång till rent vatten.