Samla dina lån och krediter

Samla dina lån

Samla dina lån

Samla dina lån och mikrokrediter i ett bättre mer fördelaktigt lån. Om du har dragit på dig en mängd olika smslån och snabblån och din ekonomiska situation börjar bli ohållbar så kan det kanske vara dags att samla dina lån. Många lockas idag att ta smslån med snabba utbetalningar och korta löptider. Dessa lån marknadsförs ofta som gratislån eller räntefria lån. Den första gången du lånar erbjuds du ofta den första krediten gratis. Detta för att locka nya låntagare då många som tagit steget att låna en gång ofta gör det igen.

Samla dina lån och krediterOm du har hamnat i fällan med att ta alldeles för många smslån kan månadskostnaderna skena iväg i avgifter. Det gäller att läsa igenom avtalen extra noga, speciellt när det handlar om mikrokrediter. Om du behöver flytta förfallodagen får detta oftast dyra konsekvenser. Vissa smslångivare har flera hundra procents ränta förknippade till lånen. Om du tvingas flytta dina avbetalning så har du brutit mot avtalet och får som följd betala hela den skyhöga räntan från dag ett. Gratiserbjudandena och räntefria lån gäller oftast bara ifall lånets avtal följs till punkt och pricka.

Om du har tagit en massa mikrokrediter och aviseringsavgifter och liknande äter upp dina pengar varje månad kan det vara bra att tänka om innan du hamnar i en ekonomiskt ohållbar situation. Du kanske har gått i tankarna att samla dina lån för att återta kontrollen över din vardagsekonomi. Om du inte har råd med alla småkrediter rekommenderar vi att du överväger att samla dina lån och lösa in allt i ett större lån hos en bank.

Samla lån

Samla lån nu och återta kontrollen över ditt liv och din ekonomi!

  1. Gör en utförlig kalkyl över dina månadsbetalningar, avbetalningar, inkomster, utgifter, krediter och så vidare. Ta med allt för att se vad du får in och hur mycket som går till räkningar och lån.
  2. Jämför olika långivare vad de erbjuder för möjligheter att samla dina lån och lösa in lånen i ett mer fördelaktigt lån med en billigare ränta.
  3. Hitta en långivare som kan lösa in alla dina smslån, kreditkort och avbetalningar i ett lite större blancolån med lägre ränta som läggs upp över en längre löptid.
  4. Kontakta långivaren och gör en avbetalningsplan, som innebär att du betalar mindre varje månad, totalt. Det går ofta att förhandla om räntan. Det finns exempel på låntagare som haft upp till 10st smslån, kreditkort och avbetalningar som lyckats få ner sina månadskostnader mer tusenlappar varje månad.

Samla lån och krediter

Samla lån och krediter och ta även med avbetalningar och låt en bank lösa in dina lån. På så vis betalar du till en bank och får en bättre översikt över din ekonomi. Varför betala till 5-10 olika borgenärer när du kan samla dina lån i ett privatlån utan säkerhet och få ner dina kostnader. Du kan få mera pengar över till annat istället.

Ett privatlån utan säkerhet kräver inte att du kan lägga någon egendom som säkerhet för lånet. den enda säkerheten som egentligen ställs är din betalningsförmåga. Lånen har annuitet och det innebär att samma summa pengar betalas varje månad oavsett om räntan ändras. Då räntan sjunker amorterar man med motsvarande belopp. Dessa lån kallas även blancolån eller konsumtionslån.

Slå ihop lån

Slå ihop lån idag och få på så vis ned din totala månadskostnad. Du kan, om du har många smålån och krediter, spara tusenlappar varje månad genom att samla dina lån. Genom att samla dina lån och slå ihop lån kan du betala till en långivare istället för två eller flera. Att ha flera borgenärer kan vara besvärligt och kostsamt. Genom att ha en långivare så får du en bättre översikt och kontroll över din vardagsekonomi.

Snabbpengar.se hjälper dig att komma i kontakt med en långivare som kan lösa in dina krediter så att du kan samla dina lån och på så sätt få ner din totala månadskostnad. De jämför och listar en mängd olika långivare på den svenska lånemarknaden.
Sälj Guld Online

Guide till att sälja guld

Har du guldsmycken eller andra guldföremål som ligger och skräpar i byrålådan? I så fall kan du sälja guldet och få kontanter istället! Det spelar ingen roll om dina guldföremål är slitna, skadade eller fula, eftersom det är själva guldet du får betalt för – per gram. Här kommer en steg-för-steg-guide till hur du säljer guld, undviker att bli lurad och hur du får ut så mycket pengar som möjligt.

Guldpriset

Guldpriset går upp och ner som en hotellhiss, så det kan löna sig att hålla ett öga på guldmarknaden inför försäljningen, särskilt om du tänker sälja större mängder. Priset på guld är alltid relativt högt, men det innebär även att även en liten sviktning åt ena eller andra hållet kan påverka värdet på guldföremål ganska kraftigt.

Du vill naturligtvis sälja när priset är så högt som möjligt och om du tittar på historiska grafer över priset så ser du att det har gått ganska stadigt uppåt de senaste 20 åren. Du kan även se att priset kan skilja sig några hundra dollar över ett eller ett par år. En enkel metod är att ta en titt på graferna, räkna ut vad det genomsnittliga priset har varit inom en rimlig tid och försök att sälja ditt guld för mer än så.

Värdera guldet

Om du själv vet vad ditt guld är värt är det svårt att lura dig, så det är viktigt att värdera guldet, gärna själv och hos ett flertal guldhandlare. På så vis vet du att du får en rättvis uppskattning och dessutom brukar det vara gratis att värdera guld hos seriösa handlare. Värdet är främst baserat på två saker:

  1. Finhalt / karat
  2. Vikt

Finhalten anger hur stor andel av ett visst guldföremål som består av rent guld, i tusendelar. Karat är ett äldre mått, som anger guldhalten i 24-delar. Det innebär alltså att 18 karat består av 75% rent guld, eller 750 tusendelar. För att ta reda på vilken finhalt ditt guld har kan du leta efter officiella guldstämplar på föremålet. De kan exempelvis sitta i spännen på halsband eller på insidan av ringar. Guldstämplar uppger bland annat vem som har tillverkat eller importerat föremålet, vilket år det gjordes, samt vilken finhalt/karat det består av.

När du vet det kan du väga guldet och räkna ut värdet. Tänk på att om föremålet har ädelstenar eller dylikt så påverkar det naturligtvis vikten. Tänk även på att det sentimentala värdet är obetydligt för guldhandlaren, men i vissa fall kan t.ex. ett antikt smycke vara värt mer än sin vikt i guld.

Välj rätt köpare

Olika guldhandlare kan erbjuda olika priser för samma mängd guld. Se till att jämföra flera olika guldhandlare och välj en väletablerad handlare som är pålitlig, samt erbjuder bra priser. Om du är intresserad av att köpa nya guldsmycken så kan du ofta få en kraftig rabatt när du ”växlar in” ditt gamla guld.

Det går att sälja guld i fysiska butiker och på nätet. Att sälja guld online brukar gå till genom att man beställer ett särskilt kuvert från köparens hemsida, som redan är försäkrat. I guldbrevet lägger man sitt guld och går till sitt lokala postkontor, där man får ett kvitto som ägarbevis på brevet. Om köparen inte erbjuder försäkring på försändelsen så är det inte en pålitlig köpare.

Lycka till!

Investera mer, smartare och säkrare.

Förbättra klasskassans ekonomi

Är ni en klass som vill tjäna pengar till klasskassan för klassresan eller något nytt till klassrummet? Anordna en klassförsäljning!

Försäljning i grupp

Genom att distribuera antal produkter som behöver säljas över flera personer så går det snabbare än om man endast sålde som en individ. Våga sprida er ut över större område och försök hitta potentiella kunder där man tidigare inte kanske tänkt på. Om ni har en klass på 15 elever och behöver sälja 100 produkter för att göra en god förtjänst så behöver varje elev endast sälja 6 – 7 produkter, det är väl ganska lätt! Man kan börja kontakta nära grannar eller bekanta och ge de möjligheten att beställa/boka produkter innan ni går ut och säljer så har ni redan sålt en stor det av ert ansvar innan ni ens har klivit ur dörren. Familj och vänner är alltid en bra grupp att börja sin försäljning med.

Om någon inte får alla sina produkter så är det lättare att sprida ut det på resten av gruppen, lev efter mottot “en för alla och alla för en”.

Marknadsför er som ett märke

Igenkännande är en stor del när det kommer till att sälja produkter. Grannar pratar mycket mellan varandra när man köper nya saker och då brukar samtalet gå till vart man köpte det. Genom att presentera er som en grupp istället för en individ, så kan potentiella kunder relatera mer till vad ni handlar om och vad det är ni gör. Gör man ett gott intryck så har ni kanske hittat en kund till nästa försäljning, tänk alltid på att bygga ert märke!

Sälj in er på lokala köpcentrum

Ring runt till chefer för lokala köpcentrum, matbutiker eller andra fastigheter som har många potentiella kunder. Förklara värdet av att ha er försäljning i deras omgivning och vad det är ni samlar ihop pengar för. Ibland händer det att man får en ny sponsor genom sökandet! Slås inte ner av ett första “nej”, fortsätt sökandet tills ni hittar någonting. När ni väl hittar något så ta tillvara på tiden som ni får och sätt upp er försäljning så snart som möjligt. Desto mer tid ni tillbringar där, desto fler kunder kommer ni att träffa på.

Presentera er professionellt!

Ingen gillar att se en säljare i trasiga byxor eller smutsig tröja. Ni vill ge ett så bra intryck på potentiella kunder som möjligt ifall de senare pratar med en vän eller granne om er klassförsäljning. Det behöver inte vara kostym eller kavaj men hela och rena kläder utan något stötande motiv och god hygien. Gå igenom i klassen vad ni tycker borde gälla och kom överens om en lista att gå efter innan man går ut och säljer.

Var trevlig och förstående. Ibland kommer man vid fel tidpunkt och då är det bättre att ta det besöket en annan dag istället för att fortsätta trycka på sälj-snacket till en irriterad kund. Tacka för tiden och fråga om en annan tidpunkt som skulle vara bättre. Träffar ni på ett otrevlig potentiell kund så ta den erfarenheten med er till nästa gång det händer och fundera på vad man kan göra annorlunda för att förbättra situationen.

Skolkassan erbjuder produkter som är lätta att sälja i er försäljning! Med ett stort utbud av allt mellan strumpor och exklusiv saffran så kommer ni hitta något som gör succé hos era kunder.

Börja blogga och tjäna pengar

För ett antal år sedan var bloggande ett hett ämne, var och varannan ungdom drömde då om att bli nästa stjärnbloggare. Numera drömmer inte längre den nya generationen om att skaffa en traditionell blogg istället vill man bli excentriska Youtubers och spelgalna Twitchers.

 

Min teori har alltid varit att om man är smart så satsar man inte på det alla andra satsar på, istället för att tävla om uppmärksamheten inom heta områden där konkurrensen troligtvis också är som tuffast kör man sitt eget race. Bara för att intresset för bloggar har svalnat något, betyder det inte att det inte fortfarande går att tjäna pengar på nätet.

 

Nyckeln till framgång som jag ser det är att nischa bloggen mot ett ämne eller område där mycket pengar omsätts. Det är ganska enkelt att ta reda på vilka branscher som omsätter mycket pengar, där vinstmarginalen dessutom är god och där bolagen är villiga att betala en hel del pengar för marknadsföring. För att göra detta behöver du viga två till tre timmar av din kväll åt att titta på TV, välj en kanal med reklam och du kommer snart att märka att vissa typer av reklam dominerar.

 

Två produkter eller tjänster som marknadsförs hårt just nu är casinospel och lån. Skälet till att 90% av alla reklam i fotbollshalvleken är för spelbolag, är givetvis att spelbolagen drar in enorma belopp. Surfar du in på exempelvis Aftonbladet möts du av ännu fler annonser om spel och dobbel, men också av reklam för olika lån.

 

Så vilka lärdomar kan man då dra av dessa iakttagelser? Jo, ingen som inte har bra mycket pengar är villig att betala för reklam och ingen betalar för reklam som inte lönar sig. Både spel och lån är lönsamma branscher där bolagen är mer än villiga att ge bra betalt för reklam på rätt plats.  Mitt tips är såldes att välja att skapa en blogg som fokuserar på något av dessa områden eller något annat som det görs mycket reklam för exempelvis bilar eller hygienartiklar. För exempel på en nischad ekonomiblogg besök Fredriks pengar på Lånebanken.

 

Steg 1 : Skapa en blogg

Första steget på din resa mot en inkomstbringande verksamhet online är att skapa bloggen. Numera kostar det inte många kronor att köpa ett domännamn och plats på ett webbhotell, kosta på dig detta istället för att välja en gratis bloggportal. Det finns flera skäl till detta men de två huvudsakliga är att du då har full kontroll över ditt eget material samt att möjligheterna att tjäna pengar på din blogg ökar markant.

Steg 2 : Börja blogga

Steg två är att börja blogga. Det viktigaste är nu att komma igång med skrivandet men det finns mycket att vinna på att ge bloggen en tydlig inriktning redan från start. Om du är mamma kan du exempelvis skapa en blogg som primärt riktar sig till mammor som tycker om casinospel. Är du ungkarl och drömmer om att bli rik, är ett naturligt ämnesval investeringar och affärer. Försök att nischa din blogg så mycket som möjligt, det ökar chanserna att bli sedd som expertbloggare på ett visst ämne. Självklart kan du även välja ett bredare fokus för att potentiellt kunna locka till dig en större läsarkrets.

Hur du än väljer att göra, se till att så långt som möjligt hålla dig till ett ämne. Om din blogg handlar om ekonomi och finanser bör du inte skriva om senaste upplagan av Paradis Hotel (Såvida du inte kan göra det utifrån ett ekonomiperspektiv).

Steg 3: Få din blogg att synas

Hur mycket och bra du än skriver, kommer du inte tjäna en krona på din sajt så länge ingen läser det du skriver. Att få folk att uppmärksamma bloggen kan vara svårt, speciellt i början innan man fått en trogen läsarkrets. En väl beprövad taktik är att besöka och kommentera större framgångsrika bloggar inom ditt ämnesområde, då lär du dig hur de som lyckats kommunicerar med sina läsare och samtidigt får du möjlighet att exponera din egen blogg.

Försök få till länkbyten med andra med likartade intressen som dig. Det finns även en del webbplatser som har register där det är möjligt att lägga till din sajt för exponering. Här kan exempelvis seriösa ekonomi- och finansbloggar be om att få bli listade.

Steg 4: Tack hellre nej än ja

I takt med att bloggen växer, blir sökbara i Google och får läsare och besökare kommer även bolag som vill annonsera få upp ögonen för din sajt. När detta sker gäller det att ha lite is i magen, tacka inte ja direkt till första bästa anbud, avvakta och låt fler intressenter få upp ögonen för din sajt.

Tacka hellre nej än ja när folk vill köpa annonsplatser eller länkar på din sajt, ”less is more” och du kommer garanterat kunna tjäna mer pengar på att endast välja att samarbeta med de största aktörerna.

Skapar bloggar som låter mig tjäna pengar, hoppas nu att andra också skall våga prova på bloggandet.
marknadsföring

3 tips – Marknadsföring

Marknadsföringsmetoder och tips

Just marknadsföring är en av de viktigaste delarna för framgångsrikt företagande. Att hitta sina kunder eller marknadsföra sig så att kunderna hittar till dig. Du kan marknadsföra ditt företag på väldigt många olika sätt. Vi delar med oss av våra erfarenheter och de tre tips du kan läsa om i den här artikeln.

1. Riktad marknadsföring

Som exempel kan du via sociala medier rikta din marknadsföring mot rätt målgrupp och ålder. Google/Bing
har möjliggjort att du kan rikta din marknadsföring med spjutspetsprecision. Du skapar en kampanj och ställer in den mot din exakta målgrupp. Du specificerar sedan exakta sökord som ska nå en viss åldersgrupp. Du kopplar ditt konto mot din hemsida och sätter upp mål för de besökare du får via annonseringen. Det gör att du kan mäta t.e.x hur många försäljningar du får via dina sökord och din kampanj.

Statistiken från kampanjen gör att du enkelt kan följa hur dina besökare integrerar med din hemsida. Du ser om din kampanj gör att det kostar pengar eller om du helt enkelt tjänar pengar som tanken är med marknadsföring. Sätt dig in i marknadsföring inom sociala medier och sökmotorer så kommer du att tjäna pengar på att marknadsföra dig. Att marknadsföra sig på rätt sätt gör att marknadsföring inte kostar utan genererar pengar.

2. Sökmotoroptimering

SEO är kanske inte det enklaste att göra själv men om du väl kommer in i SEO så kan det generera mycket pengar. Du hamnar på en bättre placering i sökresultatet i sökmotorerna och kunderna kommer att strömma till din hemsida. Om du skriver en artikel på ekonomitrend.se och länkar till din hemsida så kallas det offpageoptimering vilket gör att din hemsida blir starkare i sökmotorernas ögon. Du får länkkraft till din hemsida från en annan sida på internet.

Onpageoptimering är en annan del i SEO där du ändrar olika saker på din hemsida som gör att sökmotorerna förstår vilket sökord du vill synas bättre på. Onpageoptimering är lite klurigt men när du väl fått kläm på det så går det som en dans på rosor.

3. Radio

Radioreklam är väldigt underskattat. Det är dock väldigt svårt att mäta vad det ger. Men tänker du varumärkesbyggande så kan du nå ut väldigt brett med ditt varumärke och stärka förtroendet för det. Ett tips när du kör radioreklamen är att hänvisa till en speciell kampanj som endast gäller radiolyssnare. Du får du någon form av mätbarhet för radioreklamen. Radioreklam är relativt billigt för att nå ut till många lyssnare vilket kan vara fördelaktigt beroende på hur din marknadsplan ser ut.

Ett annat sätt att mäta vad din radioreklam ger är att rikta den mot specifika områden geografiskt och sedan analysera hur din försäljning sett ut tidigare i dessa områden.

Marknadsföring kan vara som att skjuta med ett hagelgevär rakt ut i luften och hoppas på att du träffar någonting. Eller så utbildar du dig själv i riktad marknadsföring och får spjutspetskompetens inom området. När du blivit tillräckligt bra på det du gör så kan du styra hur mycket kunder du vill ha. Ditt företag kan expandera i den takt du väljer. Det är dit du vill nå. Lycka till!

lyft ditt företag till nya nivåer

Lyft ditt företag till nya nivåer

Utveckla eller avveckla

Som företagare blir det med automatik att man går i samma spår som alltid fungerat. Man ser inte utvecklingsmöjligheterna som finns. Allt rullar på och går på rus, det går bra men allt är inte 100% effektivt. Så ser det ut för många företagare. Det är dags att ta steget mot att utvecklas som företag och kanske till och med utvecklas som chef. Få bollen i rullning genom att hitta dina styrkor och svagheter. När du insett dina svagheter börjar du med att sätta upp mål som du vill uppnå för att minska dem.

Gör en plan för att utvecklas

En bra start är att fundera över hur du vill att ditt företag ser ut 3 år framåt i tiden. Gör en plan för hur du ska nå dit du siktar. Sätt upp realistiska mål med milstolpar årsvis så att du kan följa upp hur det går med din utveckling. Företagande handlar om att tjäna pengar så att sätta ett mål med ökad omsättning och vinst bör vara som en punkt i planen. Fundera över vad du kan göra för att få fler kunder, öka vinsten och effektivisera ditt arbetssätt.

Arbetssätt & Effektivisering

Hur kan ditt arbetssätt förändras till det bättre? Reflektera över hur ditt arbetssätt kan förändras till det bättre. Det kan vara allt från nya datorsystem till produktutveckling eller produktion. Brainstorming kan leda till nya briljanta idéer som gör underverk rent utvecklingsmässigt. Har du inte tidigare använt en sådan teknik kan det vara läge att prova. När du brainstormar finns inga felaktiga idéer. Allt som du kommer på ska ned på papper! Därefter kan du börja sålla bort det mest orealistiska.

Nu när du fått fram allt nytt du kan tänka dig att förbättra är det dags att göra en prioriteringslista med de viktigaste punkterna först. Arbeta mot din lista och bocka av allt du klarat av. En sådan process gör att du hela tiden ser dina framsteg och håller dig motiverad att fortsätta arbeta mot dina mål.

Företagande kan vara hur enkelt som helst eller hur invecklat som helst. Det kan vara roligt eller tråkigt. Att utvecklas är roligt, det är roligare än att trampa i samma spår hela dagarna. Om du utvecklas på rätt sätt och arbetar för att utvecklas så kommer du att lyckas. Du kommer att lyfta ditt företag till nya nivåer. Lycka till med ditt företag!

spara pengar

Spara pengar genom att renovera själv

Renovera själv och spara pengar

Idag finns det ett stort utbud av guider på internet som kan hjälpa dig vid renovering. Genom att renovera själv kan du spara väldigt mycket pengar. Arbetskostnaden är ofta högre än materialkostnaden. Med andra ord så kan du spara hela arbetskostnaden om du renoverar själv.

Något att tänka på är att veta dina begränsningar. Vatten och el är bra exempel på saker du inte ska ge dig på själv, El är olagligt att dra själv om du inte är utbildad elektriker så där bör du anlita någon som hjälper dig. Vatten får du arbeta med själv men det blir ingen rolig historia om något skulle gå fel.

Vad kan jag göra själv?

Lägga golv är ett bra exempel på något de flesta klarar av att göra själv. Det finns ingen anledning att anlita någon att montera ett trägolv om du ändå kan göra det själv. Här kan du spara en hel del pengar om du läser på om hur du ska göra. Tapeter och målning av väggar är ett till renoveringsprojekt som är enkelt att göra själv. Idag finns det tapeter som är väldigt enkla att montera. Att måla golv och väggar klarar du garanterat av.

Att måla om huset kan vara ett sånt där jobb som man drar sig för att göra. När du väl kommer igång är det heller inte svårt eller allt för jobbigt. Se bara till att ha en riktigt ställning så att du enkelt och säkert kan måla på höjd. Att anlita någon för att måla om huset kan kosta så mycket som 100 000:-. Gör du det själv kan du komma undan med en färgkostnad på ca 8 000:-. Det är lite skillnad på slutpriset och gör att du har mer pengar kvar i plånboken.

Renovera köket

Köksrenovering är faktiskt ganska enkelt. Idag kan du köpa modulkök med rätt anpassade mått för ditt kök. Ett Ikea-kök skruvar du enkelt ihop själv och monterar på ganska kort tid. Tänk på att om vatten och el behöver dras om så bör du anlita någon för just det. Själva monteringen av köket gör du enkelt själv och sparar mycket pengar när du inte behöver anlita någon.

Du kan göra ganska mycket med ditt befintliga kök utan att byta ut det. Luckor, handtag och färg är saker som är enkelt att ändra. Måla luckor och byt handtag för att få en ny fräsch känsla över ditt kök. Passa på att byta dina bänkskivor samtidigt så får du i princip ett nytt kök för väldigt lite pengar.

Har du några tips på renovering som kan spara pengar?

Vi lyssnar alltid på våra läsare och tycker att det är väldigt skoj när en diskussion kommer igång i våra kommetarsfält på hemsidan. Berätta vad du har sparat pengar på i renoveringsväg här i kommentarsfältet nedan och få igång en diskussion.

Snabblån

Snabblån till privatpersoner

Ta ett snabblån?

Som privatperson finns många långivare som är villig att låna ut pengar. Snabblån kallas de lån som går snabbt att ta och som ofta har kort återbetalningstid. Det kan vara fördelaktigt att ta ett sådant lån om du är i behov av pengar direkt. Vissa snabblån går väldigt fort att få igenom så inom 15 minuter kan pengarna finnas på ditt konto.

För några år sedan när snabblån slog igenom stort i Sverige så va de flesta lån dyra. Nu har tjänsterna och företagen blivit fler och mer utvecklade vilket gjort att snabblånen blivit billigare.

Vart kan jag ta ett snabblån?

Ett snabblån kan du ta direkt online och verifiera dig med ett BankID. När du väl bestämt dig för att ta ett lån så rekommenderar vi att du jämför de långivare som finns innan du bestämmer vilken du ska välja. Här är en bra sida som listat de bästa långivarna och recenserat företagen och ställt dem mot varandra. Besök Snabblån för att läsa mer om de lån som erbjuds.

Det du ska tänka på när det gäller snabblån är att alltid ha för avsikt att betala tillbaka pengarna du lånar. Vissa långivare ger dig möjligheten att skjuta upp betalningsdatumet, betala ett lägsta belopp på fakturan och förlänga lånet. Långivarna vill få tillbaka sina pengar så de brukar hjälpa sina kunder att betala tillbaka lånet.

Vem kan låna pengar?

Det är långivaren som avgör om du är en kandidat för att låna pengar. De gör en kreditbedömning och ser över risken med att låna ut pengar. Om det bedöms att du kan återbetala skulden inom kredittiden så kommer din ansökan att godkännas och du får pengarna utbetalda.

Långivarna har olika villkor och krav för att din lån ska bli godkänt. Vissa har relativt låga krav medan andra långivare har högre krav. Vi vet att det finns långivare som inte tar kreditupplysningar, det för att en kreditbedömning kan göras på flera sätt. Långivare ser oftast inte tillbaka i tiden utan ser framåt och bedömer betalningsförmågan framöver istället.

Återbetalningstid?

När du tar ett lån så bestämmer du betalningstiden själv. När du gör din ansökan ska du fundera över vad som passar dig bäst. En längre återbetalningstid kan göra att lånet blir dyrare men billigare per månad. En kort avbetalningstid ger dig ett billigare lån och ibland till och med gratis.

Tänk efter innan du lånar pengar. Låna pengar om du behöver, men kom ihåg att betala tillbaka det du lånat!

pensionsspara

Dags att spara till pension

Spara pengar till pensionen

Det kan tyckas vara långsökt att börja pensionsspara om du har långt till pension. Börjar du pensionsspara tidigt så säger det sig själv att du kommer ha mer pengar att röra dig med när du väl går i pension. Du kanske till och med kan gå i förtidspension om du sparat tillräckligt. Att säkra sin framtid är något du bör fundera över. Varför inte börja i liten skala och sedan öka på om det känns rätt?

Hur börjar jag pensionsspara?

“Banken” har olika typer av pensionsspar som du enkelt kan komma igång med. Bankens pensionssparande är inte det enda alternativt och kanske inte alltid det bästa alternativet.

Vi rekommenderar att du finkammar internet och försöker hitta ett seriöst bolag med bra villkor och ränta. Det du vill är att dina pengar ska växa så mycket som är möjligt med tiden. Ett alternativ till att pensionsspara traditionellt är att sköta din egen pension.

Förvalta din egen pension

Månadsspara till ett aktie- och fondkonto eller ISK konto och köp fonder/aktier. Satsa på aktier och fonder som har låg risk och sikta på att dina pengar ska växa under lång tid. Utbilda dig själv inom aktie och fondspar så kommer du ha stora möjligheter till en bra pension.

Det är relativt enkelt att få bra avkastning och planen är att spara fram till pension. Nackdelen med att sköta sin egen pension är att du måste hålla koll på dina aktier och fonder så att de inte dippar allt för mycket.

Statlig pension

Den statliga pensionen är väldigt låg så att förlita sig på att den hjälpa dig är lite naivt. Du bör fundera över hur du vill ha det när du väl går i pension. Vi har sett skräckexempel på de som inte klarar av att bo kvar i sin villa vid pension och inte har råd att ha kvar sin bil med mera.

Vi har också sett exempel på de som pensionssparat länge och fått väldigt bra ränta under åren. De lever med en bra månadsutbetalning och har råd att bo kvar, åker fortfarande fina bilder och åker utomlands ett par gånger om året.

Allt handlar egentligen om hur du vill ha det när det är dags att gå i pension. Vill du få det riktigt bra eller är du nöjd med att ha en statlig pension?

starta foretag

Hur startar jag ett företag?

Såhär gör du för att starta ett företag!

Börja med att forma din affärsidé. Vad ska du sälja, hur ska du sälja och nå ut till din målgrupp, och vart ska du sälja? En välformad affärsidé lägger grunden för ditt företag och hur bra det kommer att gå. Bekanta dig med de konkurrenter som finns och hitta deras styrkor och svagheter. Kan du göra det bättre? Vad ska du göra annorlunda för att vara unik på marknaden? Det är nyttigt att ställa alla de här frågorna till dig själv när du formar ditt företag.

Vad kostar det att starta?

Den vanligaste vägen att gå är att man till en början startar en enskild firma. Det kan göras via skatteverket och är kostnadsfritt. Det som kostar pengar är att registrera ett bolagsnamn. Med tiden och när bolaget växer så brukar en vanligtvis göra om bolaget till ett Aktiebolag. Att ha ett aktiebolag har vissa fördelar. Du kan tex ta ut aktieutdelningar och betala mindre skatt.

Kommer du behöva köpa in ett lager med produkter så är det en kostnad du måste räkna med. Förmedlar du endast tjänster så behövs förmodligen inget lager. Behöver du en lokal för att bedriva din verksamhet så är det något du måste se över såklart. Försök att göra en beräkning för vad den totala startkostnaden kommer att bli. Då vet du ganska snart om du behöver långa pengar för att komma igång eller om du inte behöver det.

Är du lämpad att starta ett företag?

Att starta och driva ett företag är generellt väldigt krävande. Det innebär mycket ansvar och kommer förmodligen ta mycket av din tid. Speciellt i början när alla grundstenar skapas och ska falla på plats för att få företaget i rullning.

Är du en kreativ person med mycket vilja och vinnarskalle är du förmodligen helt rätt person att starta ett eget företag. Utvecklas med ditt företag och sätt upp mål för vad du vill uppnå så kommer du att lyckas.