Tjäna pengar via effektivisering

Effektivisering

Så hur kan du tjäna pengar via effektivisering? Vad kan du effektivisera med enkla medel? Genom att effektivisera dina arbetssätt, din produktion eller din produkt kan du tjäna pengar eller spara pengar. Det säger sig självt, men ofta så tänker man inte i de banorna. Att effektivisera sitt arbetssätt kan vara att t.e.x se över sina datorsystem och se vart det finns tid att tjäna in på att uppdatera det. Vilka förändringar i produktionen kan göras för att spara tid eller underlätta arbetet? Kan du utveckla din produkt så att den får ett större värde för köparen? Det är ett par frågor du kan ställa dig själv och sedan arbeta efter för att effektivisera din verksamhet.

Ansvar & Arbetsfördelning

Som chef har man ofta ett stort ansvar, ibland så stort ansvar att man inte hinner med att tänka på annat än att det ska flyta på. Det sista man vill är att det ska bli stopp någonstans så att verksamheten stannar. Kan du om möjligt lägga över en del av dina ansvarsområden till en lojal anställd mot en liten löneökning? Det kan vara ett bra sätt att avlasta hela ansvaret från dina axlar. Det kan vara väldigt positivt för en anställd att få ett sådant förtroende av sin chef. Mer ansvar innebär att den personen ser möjligheten att utvecklas med företaget. Ett par nya ögon kan också se nya möjligheter att utveckla själva företaget.

Arbetsfördelning på företaget kan se väldigt olika ut. Kan en specifik anställd bara ett jobb kan det vara läge att ändra rutinerna för att prova på olika moment i produktionen eller tjänsten ni tillhandahåller. Det gör att ni inte är lika beroende av en specifik person. Det gör företaget mer stabilt och säkert. Om två stycken blir långtidssjukskrivna så klarar ni er förmodligen ändå eftersom fler personer kan flera jobb. Ni kanske behöver plocka in någon extra men ni är långt ifrån lika skör som tidigare.

Har du något tips på hur effektivisering kan hjälpa ett företag?

Skriv gärna en rad i kommentarsfältet nedan om vad som kan vara bra att tänka på inom effektivisering. Vi fullkomligt älskar när diskussionerna kommer igång i våra kommentarsfält. Det ger ett extra värde för läsaren som kommer till denna artikel. Lycka till med effektiviseringen av ditt företag!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 12 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.